Jučer ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu održani protesti, Janez Janša ih ocijenio kao ekstremne

Premijer Janez Janša je reagirao nakon protesta koji su jučer održani ispred Ambasade Slovenije u Sarajevu. Proteste, koji su u bh. medijima prošli nezapaženo jer nisu bili najavljeni, organizirao je Politički pokret “Vjera Narod Država”.

Oni su protestirali zbog non papera, odnosno neslužbenog dokumenta u kojem se navodi mogućnost raspada BiH, a koji se povezuje s Janšom, iako on negira autorstvo.

Tim povodom danas se oglasio osnivač ovog pokreta Sanin Musa.

“Jučerašnji dan, obilježavanje Dana Armije RBiH i protest pred Slovenskom ambasadom mnogim je ljudima, Bošnjacima prvenstveno, dao nadu i probudio ponos. I meni se lično vratila nada u ovaj narod. S druge strane, bilo je i onih koji su osudili ovakve nastupe”, napisao je Musa.

Dodao je da Bošnjaci kao narod, nažalost, proživljavaju svoju najveću krizu i duhovno-moralnu dekadencu, od rata do danas.

“Štaviše, određeni intelektualci smatraju da je stanje Bošnjaka sada (danas) gore nego u vaktu komunizma, koji nas je učinio duhovnim i moralnim bogaljima”, napisao je, između ostalog, Musa.

Dodao je da taj narod, ti ljudi, čekaju nekoga da ih povede, da im srca živnu i duše se napoje, da ih probudi iz duhovnog mrtvila.

“Zato smo i napravili jučer na Kovačima i pred Slovenskom ambasadom akciju koju smo napravili. S narodom i uz narod…”, stoji u njegovoj današnjoj objavi.

Janšinu reakciju na ove proteste danas prenosi Nacionalna slovenska agencija STA.

“Premijer Janez Janša osudio je ekstremizam nakon što su članovi radikalne islamističke grupe u Bosni i Hercegovini protestirali ispred Slovenske ambasade u Sarajevu u nedjelju zbog navodnog non papera povezanog sa Slovenijom, koji govori o raspadu BiH po etničkoj liniji”, navodi se u vijesti STA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79