Jučer lišeni slobode: Direktor Bosnalijeka Uzunović i profesor Jahić predati u nadležnost Tužilaštva KS

Troje slobode lišenih u akciji “AS” jutros su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o direktoru “Bosnalijeka” Nedimu Uzunoviću, profesoru Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmedu Jahiću i njegovoj supruzi Elviri Jahić.

Oni će biti zadržani 24 sata nakon što ih ispita postupajući tužilac koji će odlučit će o daljim mjerama, javlja Avaz.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica pretresli poslovne i stambene objekte.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo „Povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79