Jučer uhapšeno čak 4 dilera u Sarajevu: “Sve više droge na ulicama glavnog grada”

Opće poznata informacija je ta da je Sarajevo puno droge, a to potvrđuju i brojne policijske akcije u kojima su privedeni dileri koji tu istu robu preprodavaju na sarajevskih ulicama. Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici uhapsili su čak četiri osobe zbog posjedovanja droge piše Crna-Hronika.

Dana 11.09.2023. godine u 00,20 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili su pretres O.K., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod njega je pronađeno i oduzeto: dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed, dvije tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/, 31-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 10.09.2023. godine u 22,00 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode S.G., rođen 1970. godine u Travniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 53-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 10.09.2023. godine u 23,15 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode A.H., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 32-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 10.09.2023. godine u 23,15 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode A.H., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 32-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79