Jug Zenice dobio nov most vrijedan 5.5 miliona: Kasumović najavio otvorenje u maju!

Već u drugoj polovini maja mjeseca prvi automobili saobraćat će novim mostom u Drivši kod Zenice, a koji će uveliko doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada sa centrom, smanjiti gužvu na ulazima u grad, ali i boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjića.

Realiziranje ovog projekta naišlo je na opće oduševljenje mještana, posebno naselja Raspotočja, Drivuše i Janjića ali i svih građana Zenice.

“Konačno je sve gotovo. U međuvremenu, preprojektovali smo i kružni tok na putu M-17, koji ima pet uključenja i to za Zenicu, Busovaču, na autoput A1, most Drivušu i na Perin Han odnosno ulicu Bistua Nuovu. Ovaj most predstavlja i spajanje sa vangradskom dionicom Glavne gradske magistrale, te sam ubijeđen da će uveliko biti od koristi svim mojim sugrađanima”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79