Jurili 150 na sat: S četiri drugarice i drugom se vozila po gradu, a onda je on dodao gas

Šesnaestogodišnja djevojčica iz Kragujevca, Kristina M. preminula je od posljedica povreda zadobijenih nakon ulične jurnjave automobilima u Kragujevcu, ali je spasila čak tri života, piše Blic.

Naime, humani roditelji ove djevojčice, iako su izgubili kćerku, odlučili su donirati njene organe.

Kristina je zadobila teške povrede u udesu 29. avgusta, samo tri dana prije nego je trebala krenuti u drugi razred srednje škole. U sudaru su povrijeđene i njene četiri drugarice s kojima se vozila u Opel Astri, kao i vozač drugog automobila. Stanje dvoje najteže povrijeđenih je stabilno, potvrđeno je iz bolnice.

Kristina M.  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nije poznato gdje su tinejdžerke bile kobne večeri. Istraga bi trebala pokazati da li Kristina zadobila povrede u nekoj vrsti ulične trke ili su dvojica vozača nezavisno jedan od drugog vozila paralelno munjevitom brzinom.

Prema saznanjima “Blica”, nikakva trka navodno nije bila zvanično ugovorena.

– Nemamo takva saznanja. Čak se vozači i ne poznaju. Vjerovatno je spontano došlo do jurnjave. I na kraju pravca tog puta, vozila su imala kontakt pri velikoj brzini – kaže za “Blic” izvor iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79