Jurio golfom 2, a potom trčeći umakao policiji

Eldin A.S. (23) iz Tešnja, koji je, zajedno sa sedamnaestogodišnjakom iz Teslića, u nedjelju pretukao sugrađanina Osmana Iriškića (30), pobjegao je nakon što je jureći golfom 2 u prigradskom naselju Miljkovac sletio sa ceste, ne zaustavljajući se na znak policijske patrole.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da im je u ponedjeljak prijavljeno da kroz Miljkovac juri golf 2 velikom brzinom, koji je, kako su kasnije utvrdili, vozio Eldin A.S.

“Lice koje je upravljalo vozilom na znak zaustavljanja nije se zaustavilo, te se vozilo velikom brzinom nastavilo kretati, nakon čega je usljed neprilagođene brzine sletjelo s kolovoza, gdje se i zaustavilo. Iz vozila su istrčala dva muškarca i jedno žensko lice, nakon čega su se trčeći udaljili s lica mjesta”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Policajci su sustigli dvoje maloljetnika, sedamnaestogodišnjaka iz Teslića i petnaestogodišnju djevojku, dok je Eldin A.S. pobjegao, i za njim se još traga, a nije bio uhvaćen do zatvaranja ovog broja “Nezavisnih”.

Radeći na ovom slučaju, u policiji su otkrili da su maloljetnik i Eldin, nakon što su u nedelju pretukli Iriškića, a zatim oteli njegov audi 80, isto vozilo u Tešnju zamijenili za golf 2. Tim golfom su dan kasnije, zajedno sa petnaestogodišnjakinjom, pokušali da provale u vikendicu na području Doboja, čiji je vlasnik F.D., a potom su njime jurili Miljkovcem.

Iriškićev audi 80 je pronađen i biće mu vraćen, a sedamnaestogodišnjak je uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima pokušaj krađe i razbojništvo predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Petnaestogodišnjakinja je nakon saslušanja u prisustvu službenika Centra za socijalni rad vraćena kući, roditeljima, a o svemu je obaviješten i tužilac za maloljetna lica Tužilaštva u Doboju.

Osman Iriškić je u nedelju pronađen pretučen na lokalnom putu u naselju Prisade, a on je policajcima ispričao da su ga njemu poznate osobe pretukle, potom pregazile njegovim autom, i na kraju pobjegle.

U bolnici “Sveti apostol Luka” potvrđeno je da se on još nalazi na Odjeljenju ortopedije i traumatologije.

“Radi se o teškoj tjelesnoj povredi, prelomu natkoljenice, a pacijent nije životno ugrožen. Stavljen mu je gips”, kazala je Anela Velimirović, dežurni ljekar.