Jusuf Nurkić donirao 72.000 KM humanitarnom udruženju

Košarkaški reprezentativac BiH i zvijezda Finiks Sansa ponovo je pokazao da je div velikog srca.

Naime, Nurkić je donirao 40.000 dolara udruženju MFS-EMMAUS. Riječ je o jednom od najaktivnijih udruženja u Bosni i Herceogvini. Pomažu one koji su u potrebi od Srebrenice do Velike Kladuše.
Simbol za humanost

Ovo udruženje je postalo simbol za humanost, a sada im je Nurkić pomogao i sufinansirao dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje.

– Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju sa djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja.

Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju.
Značajna pomoć

Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić.

Zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini – poručeno je iz MFS-EMMAU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79