Jusuf Nurkić o Konakoviću: Dinokio moj, upalio si se kao kutnjak

Rat na društvenim mrežama Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i Pravde i Jusufa Nurkića, najboljeg bh. košarkaša nastavljen je i danas.

Nižu se (re)akcije jedna za drugom. Stigao je odgovor zvijezde Portlanda na jutrošnje tvrdnje nekadašnjeg direktora KK Bona.

Nurkić Konakoviću odgovorio stihovima: Dino il’ Dinokio, više nije važno…

Moj Dinokio Moj :

Za početak, veoma mi je drago da se gospodin Konaković upalio kao kutnjak i dobro oznojio i preznojio, ulažući maksimum fizičkog i duševnog napora da sklepa gomilu nebuloza i budalaština u ovih nekoliko dana, pokušavajući me ponovo ocrniti i omalovažiti, baš kao što su on i njegovi kompanjoni pokušavali godinama unazad.

No, jedino što su uspjeli je da im uđe “sazad”, kao što će im ući i sada. Moram naglasiti da su me njegove poruke veoma obradovale, jer je barem ovih nekoliko dana ostavio ljude na miru i napravio manju štetu nego da se bavio politikom. Kad je Dino van politike, ljudi lakše dišu, a to što se okomio na mene, žrtva je koju sam spreman podnijeti.

Dino tvrdi da sam augusta 2014. godine pobjegao s priprema seniorske reprezentacije, kada je on bio predsjednik našeg saveza, i da sam preko medija poručio da sam povrijeđen.

Koliko je to istina, pokazuju dokumenti iz e-maila koje ću sada objaviti, a to su pismo tadašnjeg direktora reprezentacije Igora Stojanovića, odgovor mog menadžera Enesa Trnovčevića i moj ljekarski nalaz koji je dostavljen Stojanoviću.

U svom je dopisu Stojanović prijetio da će “preduzeti određene mjere” ako do 20. avgusta 2014. ne dođem na ljekarski pregled ili ne pošaljem nalaz koji opravdava moje odsustvo. Želio sam doći na pregled, ali kako su trojica jarana, koji su tada vodili naš košarkaški savez, već podigli hajku na mene, procijenio sam da je najbolje da pošaljem nalaz.

Moj menadžer je nalaz poslao putem e-maila 16. avgusta 2014., dakle četiri dana prije isteka Stojanovićevog roka, ali je ovaj “trio fantastikus” odlučio sakriti nalaz, ne samo od javnosti, nego i od organa KSBiH, jer bi njegovim javnim objavljivanjem njihova priča o “Juki izdajniku” pala u vodu i oni bi morali objasniti zašto su pokrenuli ovu prljavu kampanju.

Još jednom naglašavam, tadašnji predsjednik, generalni sekretar i direktor reprezentacije SVJESNO SU SAKRILI NALAZ PREGLEDA U KOJEM PIŠE O KAKVOJ SE POVREDI RADI, KAKVA TERAPIJA I KOLIKA PAUZA JE POTREBNA. NEKA KAŽU, MAKAR ŠEST GODINA KASNIJE, ZAŠTO SU TO URADILI I ZA ČIJE INTERESE. Sve ove papire sam kasnije poslao i Upravnom odboru KSBiH, ali ih ni oni nisu htjeli objaviti.

Konaković cinično tvrdi i da je “Jusuf sa nepunih 27 godina odigrao samo devet utakmica za reprezentaciju”.

Naravno, i sama ta tvrdnja je laž, jer sam sakupio barem tri puta više utakmica za reprezentativne selekcije BiH. Dino je vjerovatno svjesno zaboravio da sam igrao za juniorsku i mladu reprezentaciju BiH koja je izborila A-diviziju evropske košarke, kao vjerovatno jedini igrač u historiji koji je riskirao NBA angažman kako bi igrao B-diviziju??????

Da, gospodo, ja sam 2014. kao već draftovani NBA košarkaš došao na Ilidžu da igram drugu evropsku ligu do 20 godina, prkoseći svom klubu sa kojim nisam imao potpisan ugovor, da bih bio sa svojim drugovima u reprezentaciji.

A aluzije da sam eskivirao reprezentaciju vise su nego gnusne i primitivne, kad se zna koliko sam problema i operacija imao, kao i kakav odnos NBA ima prema reprezentativnim takmičenjima, jer se igrači u svemu tome najmanje pitaju. Prelistaj, Dino, rostere reprezentacija u ovogodišnjim kvalifikacijama, pa nam javi koliko se NBA zvijezda nalazi u njima.

Mada, razmišljam nešto, ako si nekad htio narodnim parama nabaviti helikopter za “kantonalne potrebe”, možda sad, ako se vratiš na vlast, možeš dodati još malo love pa nabaviti “Space Shuttle” i obavijestiti NBA ligu da njim u sekundi možeš prebaciti naše igrače od Amerike do Evrope da igraju za reprezentaciju i brzo ih vratiti u klubove. Da naša košarka ima neke koristi od tebe, kad već nema obični narod.

Toliko od mene uz jednu prigodnu pjesmicu za bivšeg predsjednika:

“Dinokio, Dino svi moji uspjesi su posljedica teške borbe i muke, za razliku od tvoje karijere, sportske i političke, koja je lake ruke. Budžeti od 600K, pa helikopteri i razne finte dokaz su tvog djela, teško pored takvih da BiH bude ponosna i cijela.”

Podjećamo da je Konaković jutros zamjerao Nurkiću to što je svega devet puta nosio dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine prenosi Faktor.

Konakovićev odgovor Nurkiću: 9 nastupa za skoro 9 godina, realna je slika tvog odnosa prema nacionalnom timu

Nurkić i ja smo u konfliktu od kada je pobjegao s priprema reprezentacije i preko medija nam javio da je povrijeđen. Na naše molbe i zahtjeve da ga pogleda nas vrhunski tim ljekara nije se odazvao. Čuvam još uvijek poruke koje sam slao i molio ga da se vrati, na Facebooku me nakon toga blokirao. Tada nam je baš trebao. Nakon tog sukoba sam rekao da ću napustiti funkciju predsjednika KS BiH, ako je to uslov da se Nurkić vrati u reprezentaciju, i rekao sam da je on mnogo potrebniji timu nego ja – poručio je, između ostalog Konaković, pa nastavio:

E tu je kvaka, moj Juka. Ti si sa nepunih 27 godina sakupio ukupno devet nastupa za reprezentaciju. Nisi ti dolazio ni kad mene nije bilo. Bilo je tu, naravno, objektivnih okolnosti, teška povreda nakon koje si se hvala Bogu oporavio i još se bolji vratio. Znam i da iz NBA nije lako dolaziti. Al’ 9 nastupa za skoro 9 godina, realna je slika tvog odnosa i odnosa tvog menadžera prema nacionalnom timu – veli Konaković.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79