Jutjuber koji je smrću prijetio i kardinalu Puljiću nagodio se s Tužilaštvom HNK

Općinski sud u Mostaru danas je, kako je potvrđeno za „Avaz“ prihvatio Sporazum o priznanju krivice kojeg je Haris Pendić (27) sklopio s Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Opet pritvoren Haris Pendić: Prijetio kardinalu, imamu ali i novinaru

Pendiću je zbog počinjenja krivičnih djela ugrožavanja sigurnosti u stjecaju izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine.

Pendića su, podsjetimo, 20.januara uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a nakon dva dana je pritvoren zbog toga što je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17.maja do 7.novembra 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu Vinku Puljiću, Muhamedu ef. Veliću, Samri Ćosović-Hajdarević, Adni Pandžić i novinaru Hrvatskog medijskog servisa Branimiru Galiću.

Muhamed Velić uznemiren: Evo zašto je popularni YouTuber Haris Pendić završio na policiji

On je na svom Youtube kanalu „The Unstoppable Grind Master kreirao gnusne sadržaje i upućivao prijetnje smrću navedenim osobama.

SIPA uhapsila Harisa Pendića: Preko YouTube-a prijetio kardinalu Vinku Puljiću


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79