Jutro nakon ubistva u sarajevskom naselju Otes: Građani ogorčeni, prepričavaju detalje obračuna

Tridesetšestogodišnji Jasmin Berović je ubijen, dok se ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bore za život Huseina Džilića, nakon krvavog obračuna koji se sinoć dogodio u ilidžanskom naselju Otes.

Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je, kako saznajemo, nešto stabilnijeg zdravstvenog stanja. Obojica povrijeđenih su na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a, piše Faktor.

Njima su povrede hladnim oružjem nanijeli zasad neidentificirani migranti, za kojima policija intenzivno traga.

Kako saznajemo, u sukobu koji se odigrao ispred jednog kafića učestvovalo je pet bh. državljana sa jedne i tri migranta sa druge strane.

Jasmin Berović (lijevo) preminuo na mjestu i Husein Džilić, kojem se ljekari bore za život

Sve se odigralo oko 22.30 sati, a kako saznajemo na mjestu događaja, do sukoba je došlo nakon što, navodno, migranti nisu htjeli da napuste kafić, kojem je završavalo radno vrijeme.

– Momak koji drži kafić pozvao je brata, koji je došao sa prijateljima kako bi ih izbacili napolje. Međutim, izbila je tuča i desilo se to što se desilo. Tako sam i ja čuo od drugih – kazao nam je mještanin, koji nije želio da mu objavljujemo ime.

Na mjestu gdje se sve odigralo jutros samo ostaci žute trake od uviđaja i tragovi krvi koji su i dalje svuda unaokolo.

U kafiću i kući u kojoj se nalazi nije bilo nikog.

Za vrijeme boravka naše ekipe u Otesu, na mjesto događaja došao je i Dževad Poturak, zastupnik u Skupštini KS. Kako je kazao, lično je došao vidjeti šta se desilo.

– Ogorčen sam i uznemiren. Do jutros nisam mogao zaspati. Ko je sljedeći? Moje dijete, tvoje dijete? Ovo ne može proći tek tako, nešto se hitno mora poduzeti – kazao nam je Poturak.

(VIDEO) Poturak na licu mjesta: Pitam se ko je sljedeći, moje dijete tvoje dijete?

Građani putem društvenih mreža već najavljuju pretestno okupljanje na kojem će tražiti od nadležnih da se hitno poduzmu mjere kako ovakvi nemili događaji ne bi postali svakodnevnica.

Za ubijenog mladića i njegove prijatelje kažu da se radi o finim i poštenim momcima.

Iz MUP-a KS jutros su saopćili da se intenzivno traga za osumnjičenim za krivična djela ubistvo i teška tjelesna povreda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79