Jutros pronađeno jedno tijelo u Jablanici a jučer dva

Jutros pronađeno jedno tijelo u Jablanici a jučer dva


U Jablanici su jučer pronađena dva beživotna tijela, a radi se o 66-godišnjaku i 85-godišnjaku koji su nestali u poplavama.

Dana 7. 10. 2024. godine zapovjednik PS Konjic je izvjestio da je u 11:30 sati iz Jablaničkog jezera, u blizini mjesta Gorica, izvučeno beživotno tijelo muške osobe. Očevidom je utvrđeno da se radi o R. S. (1958.) čiji je nestanak prijavljen 4. 10. 2024. godine. Nakon očevida tijelo je prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Konjic, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Dana 7. 10. 2024. godine Dežurna služba PS Jablanica je izvještena od strane potražnog tima FUCZ-a da je u mjestu Donja Jablanica pronađeno beživotno tijelo Đ. M. (1939.). Očevid na licu mjesta izvršila je ekipa za očevid Odjela kriminalističke policije PU Konjic i PS Jablanica.

Podsjećamo, s jučerašnjim pronalaskom ova dva tijela, broj mrtvih u HNŽ-u popeo se na 18. Još tri osobe smrtno su stradale u Fojnici, tako da ukupan broj poginulih u poplavama iznosi 21.

Rano jutros spašavatelji su na terenu pronašli su još jednu žrtvu, potvrdio je za Faktor Sabahudin Spahović, pripadnik Federalne uprave Civilne zaštite.

“Upravo maloprije smo pronašli jednu žrtvu, radi se na izlvačenju. To je sedamnaesta žrtva u Donjoj Jablanici”, kazao je Spahović.

Radi se o R.S. (66), čiji je nestanak prijavljen 4.oktobra.

Ranije su tri osobe pronađene u Fojnici (SBŽ), stoga je broj mrtvih do danas 22.

Pripadnik Federalne uprave civilne zaštite Sabahudin Spahović kazao je jutros za Faktor da je pronađena još jedna žrtva poplava u Donjoj Jablanici, no ipak se radi o krivoj informaciji.

– Ja sam dobio krivu informaciju. Dakle, nije pronađeno tijelo, malo sam i ja istrčao, da kažem. Bila je lažna uzbuna. Pretpostavka je bila da je pronađeno tijelo. Međutim, policajci su izašli na mjesto događaja te utvrdili da se ne radi o tijelu – pojašnjava Spahović.

Na poplavom pogođenim područjima Hercegovačko-neretvanskog kantona poginulo je 18 ljudi, a u Fojnici još troje, te je ukupan broj poginulih u poplavama koje su prošle sedmice pogodile našu zemlju 21.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija