Kad euforija i histerija prođu, pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo – zatvori bi mogli biti puni!

Negiranje genocida je samo jedan dio odluke. Zločnaca i zločina ima na sve tri strane, nema više ovaj je “naš”…

Komentarišući današnju odluku Valentina Inzka, ali i reakcije koje su uslijedile nakon nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida, potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović poručuje da “zločinaca i zločina ima na sve tri strane te da će ‘veliki’ Srbi, Bošnjaci, Hrvati tek vidjeti u kakvom su belaju”.

U postu na svom Facebook profilu Mijatović navodi:

– Inzkova odluka je usmjerena protiv svih iz sva tri konstitutivna naroda koji negiraju civilizacijske tekovine i veličaju “svoje” zločince!

Kad prođe početna euforija i histerija. pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo.

Mogli bi zatvori biti puni predstavnika sva tri konstitutivna naroda, negiranje genocida je samo jedan dio odluke. Zločnaca i zločina ima na sve tri strane, nema više ovaj je “naš”…

Kako god, ova odluka je apaurin za “velike” Srbe, Bošnjake, Hrvate, tek kad dobro pročitaju, vidjeće u kakvom su belaju!

Potrudiću se da u narednom periodu pripremim spisak svih osuđenih za ratne zločine da vam bude lakše, jer ću za svako veličanje istih podnositi krivične prijave, kao i za negiranje presuda koje su rezultat njihovih zlodjela. Sa velikim zadovoljstvom iz sva tri konstitutivna naroda! – poručuje Vojin Mijatović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79