Kad je pravi trenutak da svoj stari auto stavite u oglasnik?

Već nakon prvih kilometara vrijednost novog auta drastično pada. Takav strmoglav pad nastavlja se tijekom prvih šest godina tako da u tom razdoblju auto izgubi i do 65 posto svoje vrijednosti. Nakon toga pad vrijednosti osjetno uspori tako da u idućih šest godina auto izgubi samo još 25 posto od vrijednosti.

Zbog toga se auto najbolje isplati prodati tek nakon što je navršio 12 godina. No mnogi prodaju ranije jer se boje kvarova na starijim automobilima. Istina, troškovi popravaka rastu s godinama, no iako se u pravilu radi o nekoliko tisuća eura godišnje, to je još mnogo manje od troška kupnje i gubitka vrijednosti novog auta.

Stari auto se u pravilu isplati popravljati sve do granice kad cijena popravka prelazi oko 50, 60 posto njegove preostale vrijednosti. Također istraživanja su pokazala da se uljepšavanje auta, popravci sitnih oštećenja te troškovi popravka i servisa u pravilu ne odražavaju previše na cijenu rabljenog auta kad ga se prodaje.

Gubitak vrijednosti

U prvih pet godina automobili gube do 65% vrijednosti. Dakle, tko proda auto star do pet godina, najviše će izgubiti.

Manje kvarova

🛑Svi zainteresovani mogu se priključiti besplatno na linku u nastavku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!🛑

LINK ZA VIBER GRUPU

Moderni auti sastavljeni su od oko 20.000 dijelova, no manje su podložni kvarovima nego prije 20 godina.

Svježa registracija

Uz dobro stanje, cijenu rabljenog auta najviše podiže kad ga se prodaje sa što dulje važećom registracijom.

‘Skupi’ popravci

Trošak od nekoliko tisuća eura za popravke godišnje još je manji od troška za kupnju novog auta.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79