Kad se SNSD, SDA i HDZ slože sve se može: Nema blokada pri kadroviranju u BHANSA-u

Državna vlast ne radi kada treba donositi odluke bitne za građane, ali radi kada treba kadrovirati za dobro plaćene funkcije.

Vladajući uvjeravaju da je na djelu blokada vlasti zbog toga što nisu usaglašeni o ključnim pitanjima, a to se prije svega odnosi na zakonsku zabranu negiranja genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina. No, djeluje da lako postižu kompromis prilikom imenovanja na funkcije u institucijama.

Da je to tako pokazuje pripremljena odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije (SNSD) da se za člana Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) ponovo imenuje SDA-ov Edhem Bičakčić. Odluka je pripremljena s obzirom na to da je Bičakčiću istekao četverogodišnji mandat člana Vijeća u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Vijeća BHANSA-e je Radivoje Pajić, koji je i šef kabineta državnog ministra komunikacija i prometa Vojina Mitrovića (SNSD). Direktor BHANSA-e je Davorin Primorac, kadar HDZ-a.

Vijeće ove agencije nadzire njeno poslovanje, donosi Statut, predlaže godišnji program rada i finansijski plan, donosi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta uz saglasnost Vijeća ministara, donosi etički kodeks, itd.

Pojedini poznavaoci rada ovog vijeća smatraju da njegovi članovi uopće nisu kvalifikovani da bi bili članovi te da imaju vrlo visoke naknade.

I dok se odvijaju ovakve “zakulisne” radnje, građani svjedoče nikada lošijoj političkoj situaciji u zemlji od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sprazuma. piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79