‘Kad Špirića nema tri dana, znači leži potrbuške i smišlja prevare’: Mektić i Komšić zvijezde 2018. godine, ali ima ih još…

U javnosti su domaći političari i njihove izjave izazivali oprečne reakcije – od smijeha i aplauduranja do zgražavanja

 

 

Po izboru portala Srpskainfo

„Kad Špirića nema u javnosti tri dana, to znači da leži potrbuške i smišlja prevare.“

Pogađate, to je samo jedan od retoričkih bisera ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića koji su u protekloj godini u javnosti izazivali oprečne reakcije – od smijeha i aplauduranja do zgražavanja, a bilo je i naroda koji bi se spontano prekrstio. U nevjerici.

– Kad mi dođemo na vlast, ništa više u Republici Srpskoj neće biti isto: ni tužilaštvo, ni policija, ni ekonomija, ni kriminal – dio je Mektićevog repertoara.

Kada je u Banjaluci pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević, Mektić je nespretno prokomentarisao: „Svašta vi novinari pišete, nije ni čudo što dobijete po glavi“.

Godinu je začinio izjavom: „Moguće je da ministar bezbjednosti izgubi unuke. Ali sam ih i našao u rekordno brzom roku.”

– Ljudi misle da je Mektić neka nova televizija – opisao je ministra predsjednik FBiH u prošlom mandatu Marinko Čavara.

Ni potpredsjednik SNSD Nikola Špirić nije ostao dužan Mektiću i SDS.

– Da Mektić kojim slučajem drži dugme na nuklearnom potencijalu – nuklearni rat bi davno počeo. Ako se SDS zove zora, narod u RS se s pravom pita kako se onda mrak zove – izjavio je Špirić u nekoliko navrata.

Ivanić i „izviđač“

Bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pokazao je da mu prognoze izbornog rezultata nisu jača strana.

– Neko mora spriječiti Dodika da nas nastavi zavađati, a to ću biti ja. Dodik je bio u „izviđanju” u Predsjedništvu BiH i ostaće na tome – rekao je Ivanić, ali se poslije 7. oktobra morao „posuti pelelom“ jer ga je „izviđač“ ubjedljivo pobijedio.

– Mladen Ivanić se kandiduje za nešto od kada se rodio – opisala je Ivanića predsjednica i bivša premijerka RS Željka Cvijanović.

Ipak, daleko više se pamti njeno obraćanje opoziciji: „To što se vama ne sviđa ko je na vlasti, mislite da je dovoljan razlog da kažete da vam se to ne sviđa“.

– Jedina greška premijerke Željke Cvijanović je što ne vodi računa o stajlingu, sigurno jer nema vremena – procjena je Marinka Umičevića, odbornika u banjalučkoj Skupštini.

Brojne javne ličnosti, prije svih političari, u protekloj 2018. proslavili su se smiješnim izjavama, koje je zabilježio „EuroBlic“ u rubrici „Hit“.

 

Predsjednik SNSD i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stari je hit majstor. Kada su ga optuživali da je Putinov čovjek, Dodik je odgovorio u svom stilu: “Nisam Putinov, ja sam Mirin i Bogdin“.

Govoreći o američkoj zabrani Nikoli Špiriču da putuje u tu zemlju, Dodik je ponudio argument: „Na kraju krajeva, već je bio u Americi, ne mora više ni da ide“.

– Na Jahorni je bolje nego na moru. Pojaviću se na Skupštini UN kao Fidel Kastro. Ako budem preglasan u vremenskoj prognozi, pokrenuću vitalni nacionalni interes – neke su od Dodikovih izjava.

Možda je Dodikovu političku moć najbolje opisao Boris Šukalo, sindikalac u Željeznicama RS: „Kada bi na željezničkoj stanici pukla vodovodna cijev, ni to se ne bi moglo riješiti dok ne dođe predsjednik RS Milorad Dodik“.

Komšić i otrov

Hrvatski član Predsjednišva BiH Željko Komšić političkim protivnicima iz SDA poručio je: „Kada vidim šta radite, dođe mi da popijem otrov“.

 

Kada su ga ubjeđivali da se više ne kandiduje za Predsjedništvo jer izaziva krizu u bošnjačko-hrvatskim odnosima, Komšić se zakleo: „Neću odustati od kandidature ni da se udruže Tramp, Putin i Kim Džong Un“.

 

U slučaju da ga neko nije čuo, ponovio je par dana kasnije: „Kandidaturu neću povući – ni mrtav“.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments