Kada god RS opremi i obuči jednog policajca, FBiH treba najmanje dvojicu

Edin Ramić, potpredsjednik SDA i član koalicije “Zajedno za BiH” u NSRS za N1 je kazao da je formiranje Žandarmerije u Republici Srpskoj izlazna strategija zbog odustajanja od rezervnog sastava policije. On je kazao da Federacija BiH mora odgovoriti na sličan način i da za svakog obučenog i spremnog policajca iz RS – FBiH treba imati najmanje dvojicu.

“Radi se o tome da su trebali imati izlaznu strategiju, zbog pritiska su odustali od rezervnog sastava policije, iako je to bio zmaj od papira. To je proces koji bi trajao godinama, ali je stvar koja nije bezopasna i naivna”, poručio je Ramić u razgovoru za N1.

“Žandarmerija je stvaranje specijalne jedinice koja će imati specijalne namjene i smatram da FBiH treba da odgovori na sličan način. Kad god RS opremi i obuči jednog policajca, FBiH treba najmanje dvojciu. Jedino će tada RS stati sa provokacijama”, izjavio je.

Ocijenio je kako se SNSD na vlasti održava stalnim provokacijama, sukobima, da li sa strancima u BiH ili sa strankama iz FBiH, a to se radi sve pod krinkom zaštite nacionalnim interesa.

“Ne znam gdje su imali problem sa migrantima, krizom, nema nijednog kampa na području RS. To je izgovor kako bi opremili jedinicu koja treba da zaštiti vlast i poredak u RS i da služi za pokazivanje mišića i sile”, izjavio je Ramić.

On je kazao da to donosi simpatije kod desno orijentisanog biračkog tijela u Republici Srpskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79