“Kada kiša pada u Zenici, Kasumović i njegove pristalice krive za to SDA”

“Kada kiša pada u Zenici, Kasumović i njegove pristalice krive za to SDA”


O određivanju pritvora za Fuada Kasumovića nakon privođenja u akciji SIPA-e kodnog naziva “Zenicatrans“, optužbama da iza svega stoji zenički SDA, pismu Josipa Grubeše sudijama Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u vezi istupa sudije Farisa Vehabovića, stanju u bh. pravosuđu – razgovarali smo u emisiji Dan uživo na N1 sa Nezirom Pivićem, zamjenikom ministra pravde u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine te predsjednikom Gradskog odbora SDA Zenica.

Predsjednici uglavnom opozicionih stranaka, kao što su SDP, NiP, SBB smatraju da se radi o montiranom procesu od strane SDA, što i sam Kasumović misli.

Šta sve ima Fuad Kasumović: Platu od 3.500KM, 11 nekretnina od kojih su čak dvije benzinske pumpe!

Proteklih dana svjedočimo neviđenom pritisku na pravosuđe od strane političke stranke Fuada Kasumovića i njegovih koalicionih partnera. Na tužilaštvo i sud obrušili su se i čelnici političkih partija, među kojima i oni osuđeni za ozbiljna krivična djela ili se protiv njih vode postupci, ali i politički cirkusanti kao što je Elmedin Konaković.

Odvažio se čelnik NIP-a da tumači pravo, pravdajući svog političkog brata Kasumovića da je imovinu Grada prebacio iz jednog u drugi džep. To u pravu ne pije vode, jer nema “žongliranja” iz džepa u džep kada se radi o interesima države. Zakoni i propisi se moraju poštovati, ako želimo pravnu državu!

Političari jednoglasni: Politički progon Kasumovića u režiji SDA!

Niko ne smije da uzima pravdu u svoje ruke, a svako ko je odgovoran za propast preduzeća mora odgovarati. Ko ima saznanja o kriminalu treba ih prijaviti nadležnim organima, jer za to imamo pravosuđe.

Niko više ne spominje radnike koji su ostavili život u “Zenicatransu”, a na kraju izbačeni na ulicu. Nije ih spomenuo ni Konaković na propaloj tribini u Zenici. Zašto po istom modelu Kanton Sarajevo nije izvukao imovinu iz “Grasa” i gurnuo preduzeće u stečaj. Nije zato što to država ne smije raditi!

Imao je Konaković priliku da šačici svojih simpatizera kaže zašto ne podržava izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, koji je Kantonu Sarajevo omogućio da ima budžet od milijardu maraka, na štetu ostalih kantona među kojima je i Zeničko-dobojski. Izmjene bi Zenici i ZE-DO kantonu donijele desetine miliona dodatnih prihoda i to bi bila istinska borba za interese građana. Sve ostalo je klasični populizam!

Političari jednoglasni: Politički progon Kasumovića u režiji SDA!

 

 

Privođenje Novalića je udar na Bošnjake, a privođenje Kasumovića nije?!

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija