Predsjednik Srbije: “Kada Turci kažu da će da daju barjaktare Prištini, to za nas nije nije ni laka ni lijepa vijest”

“Kada Turci kažu da će da daju barjaktare Prištini, to za nas nije ni laka ni lijepa vijest i to će uticati na naše odnose”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbijanski predsjednik se javio iz Azerbejdžana i za TV Pink govorio o naoružanju Srbije.

– Mi poštujemo predsjednika Erdogana, ali to znači da ćemo morati da imamo pripremljene i vazduhoplovnu odbranu i lovačku eskadrilu. Na stranu to što Turska prema međunarodnom pravu nema pravo da naoružava onog ko nema pravo na vojsku. Ali koga briga za međunarodno pravo – rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbiji naoružanje neophodno jer bi ih “bez toga progutali kao mačka miša”.

Vučić je komentarisao i izjavu njemačkog ambasadora u Prištini Jorne Rodea, koji je rekao da barikade moraju da se uklone do katoličkog Božiča, ali i zahtjev za povratak Vojske Srbije na Kosovo.

– Umjesto da dobijemo odgovor iz KFOR-a, počeli smo da dobijamo odgovore od stranih političara. Najviše iz Njemačke, pa se pitam da li su oni u međuvremenu postali komandanti KFOR-a – rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79