Kada vlastima treba, onda rade: Odluka o kreditima!

Kada vlastima treba, onda rade: Odluka o kreditima!


Kraj je godine i vrijeme kada se sumiraju rezultati rada, ali i podvlače finansijski bilansi. Državna vlast BiH, prije svega zbog opstrukcija iz RS-a ne može se pohvaliti ni radom niti može podvući neki finansijski bilans. Izuzev kredita.

Mjesecima Zoran Tegeltija kao predsjedavajući Vijeća ministara gotovo da nije ni vidljiv na političkoj sceni. Utopio se u sivilo vlade koju vodi dok slijepo prati rušilački pohod predsjednika njegove stranke Milorada Dodika.

Tako je zvanična politika vlasti entiteta RS prije pola godine zvanično uspostavljena blokada, uz fusnotu da će politički predstavnici iz RS-a na državnom niovu učestvovati samo kada je u pitanju interes RS-a. A paralelno se svi trude da ponize državu od koje imaju korist.

Današnja sjednica Vijeća ministara, jedna od rijetkih u posljednje vrijeme zakazana da bi se dala odobrenja za nova zaduživanja. Od 23 tačke dnevnog reda, među kojima je i zapisnik sa prošle sjednice te tekuća pitanja, čak 12 tačaka koje se direktno odnose na zajmove i grantove. Drugim riječima kada nedostaje novca onda se sjednica može održati i država zadužiti te usput pokupiti grantove koji dobro dođu za pokrivanje porpalih politika.

Vijeće ministara danas trebalo izglasati i dati odobrenja na niz amandmana i nacrta sporazuma o zajmovima, kreditima i grantovima. Tako BiH očekuje novac od Evropske banke za obnovu i razvoj, od Međunarodne banke z aobnovu i razvoj, Evropske investicijske banke, Kuvajtskog fonda za arapski i ekonomski razvoj i tako dalje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija