Kajan otkrio javni konkurs koji je pisan prema određenoj osobi: “Fakultet poslovne ekonomije – za glasnogovornika Suda?!”

Mostarski novinar i političar otkrio je još jedan namješteni konkurs u Hercegovini. Ovog puta traži se glasnogovornica Kantonalnog suda u Mostaru koja mora imati završen Fakultet poslovne ekonomije.

U vrijeme dok u Mostaru nisam mogao ostvariti pravo na rad, konkurisao sam na preko 40 različitih konkursa. O tome sam već govorio.

Iako sam svjestan da su u Bosni i Hercegovini konkursi za državnu službu u proteklih 30 godina raspisivani za već unaprijed dogovorenu osobu, u meni je tinjala nada da možda nije baš svaki konkurs namješten i da ima šanse za proći posao na osnovu kvalifikacija, iskustva i obrazovanja.

I tako sam se prijavljivao iz konkursa u konkurs. Ništa! Bez obzira što bih bio najbolji ili među najboljima na ispitima i intervjuima, posao bi dobio neko s 10, 15. ili 20. pozicije s liste.
Vidim, praksa unaprijed dogovorenih konkursa se nastavlja.

Ne znam ko je predodređen za portparola Kantonalnog suda u Mostaru. Želim vjerovati da je zaista riječ o kompetentnoj osobi, koja će profesionalno obavljati taj posao. I želim mu/joj sve najbolje. Ali, konkurs je tragikomedija! Samo još nedostaje fotografija odabranog kandidata.

Fakultet poslovne ekonomije – za glasnogovornika Suda?! Zaista?!

Nova informacija vezana uz konkurs za glasnogovornicu Kantonalnog suda u Mostaru.
Konkurs je pisan za gospođu K.S.❗️
Ako se zaista ispostavi da će dotična biti primljena na poziciju glasnogovornice, iz Suda bi trebali odgovoriti na glasine o njenom napredovanju u karijeri. 😉

Agencija za državnu službu Federacije BiH poziva se na brojne članke, pravilnike, uredbe i zakone – i onda objavi ovakav konkurs!!!

Po kojem to zakonu, uredbi, pravilniku i članku glasnogovornik Kantonalnog suda treba imati završen Fakultet poslovne ekonomije?!

Zašto niste objavili i fotografiju dotične K.S. za koju je konkurs i napisan?!

Neće ovo samo tako proći!
Upravo sam poslao zastupničko pitanje Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i Agenciji za državnu službu FBiH da se očituju o ovom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79