Kajan: “Veliki problem bh. političara je taj što se često dodvoravaju drugima, nerijetko upravo onima koji su izvršili agresiju na BiH”

Aleksandra Stankovića televizijski voditelj HRT-a je pročitao jedno od pitanja publike koje se ticalo uloge Hrvatske tokom rata u BiH.

Gledalac je pitao Konakovića da li smatra da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.

“Mislim da je to jedino pitanje na koje niste odgovorili”, uzvratio je voditelj gledane emisije Hrvatske radio-televizije.

E, to su teme sad, interpretacija pravnika u kojoj se u toj presudi Šestorci (presuda Tribunala u Hagu Jadranku Prliću i ostalima op.p.) za udruženi zločinački poduhvat može iščitati definicija u kojoj se kaže da je to projekat Banovine koju je živio Tuđman i da je on zapravo bio taj.

“Je li on bio taj preko ljudi iz Bosne i Hercegovine ili je učešće formalno, to su te teme koje bi nam ovdje danas eksplodirale i evo, bit ću tu diplomata da zadržim taj odgovor za sebe”, rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

Hercegovački novinar i političar Sanel Kajan za portal Crna-Hronika komentarisao je Konakovićev bijeg od odgovora na jednostavno pitanje.

“Od izbjegavanja istine, guranja glave u pijesak i relativiziranja nema ništa. To će nam nanijeti samo još više problema.

Veliki problem bh političara je taj što se često dodvoravaju drugima, nerijetko upravo onima koji su izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Sve dok ne prestanu s tom praksom političari iz susjednih zemalja će ulaziti u BiH kao da im je ćaćevina i njihov privatni posjed.

O Bosni i Hercegovini će govoriti kao o koloniji, protektoratu ili terotoriji, i vrijeđati njene najbolje sinove i kćeri. Koliko god povlađivali, popuštali i davali dušmanima Bosne i Hercegovine, nikad im neće biti dovoljno. Tražit će još i još… Nadajući se da će Bosne nestat’!

Stoga, prekinimo s tom suludom praksom popuštanja!” – izjavio je Sanel Kajan za portal Crna-Hronika.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79