Kakanj dobio novu hafizu: Proučena hafiska dova mladoj Amini Imamović

U nedjelju, 16.1.2022.g., u Centralnoj džamiji u Kaknju proučena je hafiska dova mladoj hafizi Amini Imamović.

Organizator hafiske dove bio je Medžlis Islamske zajednice Kakanj. Na početku programa prisutnima se obratio mr. Sulejman-ef. Čeliković, glavni imam Medžlisa koji nije krio svoje veliko zadovoljstvo činjenicom da je Amina treća hafiza iz porodice Imamović. Posebno je istakao Aminine roditelje Mirzet-ef. Imamovića i njegovu suprugu Azemina-hanumu kao primjer čestitih roditelja koji su svoj život podredili tome da odgoje svoje tri kćeri u duhu naše lijepe vjere, a one su im to uzvratile na najljepši mogući način tako što su sve tri uspješno položile hifz Kur’ana. Osim toga sve tri uspješno studiraju i bave se naukom.

Nakon učenja ašereta prisutnih hafiza i obraćanja dr. Ahmed-ef. Purdića, izaslanika Muftije sarajevskog, kratke sure proučila je nova hafiza Amina Imamović a hafisku dovu proučio je muhaffiz hfz. Mensud-ef. Đulović, profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi.

U svojstvu izaslanika reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovića, prisutnima se obratio dr. hfz. Abdulaziz-ef. Drkić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i uručio hafizi Amini diplomu i poklon Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Potom su prisutni predstavnici institucija IZ-e pojedinačno uručili poklone kao i ostale zvanice koje su bile prisutne na dovi.

Hafiza Amina Imamović, kći Mirzeta i Azemine, rođena je 29. decembra 1996. godine u Zenici. Završila je Osnovnu školu „Rešad Kadić“ u Brnjicu, a zatim i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 2015. godine. Fakultet islamskih nauka u Sarajevu je završila 2020.g. Aktivno je učila hifz kao učenica Medrese pred hfz. Mensud-ef- Đulovićem koji joj je u to vrijeme bio i profesor. Po završetku Medrese nastavlja sa hifzom na FIN-a u Sarajevu gdje polaže stranice pred kurra hafizom dr. Dževadom Šošićem. Okončanje hifza i pripreme za komisiju završava sa svojim prvim muhaffizom Đulovićem te hifz uspješno okončava pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 22. decembra 2021. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79