Kakanjac bivšoj supruzu prijetio da će pustiti psa na nju, ako on ne odradi posao, ima “kalašnjikov”

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv A. Đ. (44) iz Kaknja zbog nasilja u porodici. Optužnicu je u cijelosti 26. aprila potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

Optužnica tereti A. Đ. zbog događaja od 6. decembra 2021. godine, kada je presreo bivšu suprugu E. S., s kojom ne živi u zajedničkom domaćinstvu, i njihovog sina S. Đ.

Prema navodima iz optužnice, A. Đ. je izašao iz vozila, otvorio gepek i izveo psa, pa sinu zaprijetio riječima: „Evo imam njega, on će sve obaviti, a ja ću za njega samo kaznu platiti!“ Potom je dodao: „Ako cuko ne odradi posao, ima kalašnjikov, svejedno je da ubijem jedno ili više ljudi, svakako ću doživotno robijati.“ Sinu je zaprijetio da ima zolju i RPĐ i da mu „policija ništa ne može“.

Bivšu suprugu je napao dok se kretao automobilom te ju je kroz otvoren prozor vozila uhvatio za kosu i kapuljaču jakne, povlačeći je prema sebi, a zatim se obratio riječima: „Gdje su sad tvoji kerovi, ubit ću i tebe i njih, j**em majku i tebi i njima!“ Ženi je priskočio u pomoć njihov sin, nakon čega se A. Đ. udaljio u nepoznatom pravcu.

Sin je nakon ovog događaja pozvao Policijsku stanicu i prijavio oca.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79