Kakanjski novinar prijavio da ga je napao lokalni političar

U mjestu Doboj kod Kaknja danas je vijećnik Naroda i pravde Suad Agić napao novinara portala Kakanjinfo Hamida Hadžića, kako tvrdi on. Međutim, iz policije su kazali da je Hadžić samo udaljen sa privatnog posjeda prilikom čega mu je oštećena oprema za rad.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je Hadžić fotografisao na privatnom tenis terenu u vlasništvu Agića, koji ga je potom istjerao s posjeda, a prilikom nagurivanja oštećen je i aparat kojim je Hadžić slikao tenis turnir.

S druge strane Hadžić kaže da je obavljao zadatak po instrukcijama organizatora te da je na teniski teren koji je u privatnom posjedu došao ne znajući da je u vlasništvu Agića.

“Došao sam na teniski teren u Doboj po angažmanu organizatora nakon što sam fotografisao i snimio događaj na jednom od terena, organizator mi je predložio da snimim i na drugom. Pri dolasku na teren nisam imao informaciju da je to privatni teren upravo od napadača. Bio sam izvan teniskog terena otprilike 20 minuta i susreo se više puta sa Agićem s kojim niti sam komunicirao, niti sam imao bilo kakav kontakt, niti sam mu se obraćao. Kada sam se popeo na platformu da fotografišem i ispratio dio turnira, pri samom odlasku, primijetio sam da vijećnik NIP-a Visoko trči prema meni i galami zbog nekog pisanja, a potom mi je uputio par psovki i verbalno me vrijeđao naglo prilazeći prema meni nakon čega je jednom rukom prišao prema prsima za majicu, a drugom rukom mi je pokušao oteti fotoaparat kada je uhvatio za objektiv fotoaparata kojeg je pokvario i koji poslije više nije radio. Napadom na mene cilj je ušutkati istinu ubijanjem glasnika zbog nekih otvorenih tema gdje su dilovi i talovi”, kazao je Hadžić.

Dodao je da je ranije na Facebooku imao suprotna mišljenja s Agićem, ali da mu to ne daje pravo da fizički napada.

“Sve je prethodilo tome jer je Agić imao nekih nesuglasica oko pisanja, iznošenja stavova i mišljenja na društvenoj mreži Facebook, koje imaju jedan sudski epilog. Međutim, to mu ne daje pravo da javno napada, psuje i vrijeđa, kao i da tuče mene kao novinara jer sam pristupio profesionalno svom poslu”, dodao je Hadžić.

O svemu je upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79