Kakanjski privrednik Amer Hadrović spasio mještane koji su ostali bez vode

Mještani iz kakanjskih sela Crnač i Čizmića, a koji pripadaju Mjesnoj zajednici Zgošća, već sz dvije sedmice bez pitke vode. Kako kažu građani, prije dvije sedmice desilo se puknuće cijevi od seoske vode koja je napajala oko 130 domaćinstava.

Građani iz sela Crnač i okolnih sela kažu da već nekoliko dana Kakanjska firma „SAMS“ i njen vlasnik, privrednik Amer Hadrović, već nekoliko dana a nakon što je saznao da nemaju vode, svaki dan iz svoje firme sa svojim kombijem doveze vodu u ovo mjesto.

Nakon ovog komšijskog i humanog gesta Hadrović je potvrdio za portal „Avaza“ da je pritekao u pomoć svojim Kakanjcima.

– Kao privrednik, komšija, prijatelj i poznanik mnogih naših građana, ne mogu da dozvolim da u 21. vijeku starci, bolesni, djeca nemaju pitku vodu u ovim trenutcima. Ne mogu ja podnijeti da moje dijete ima vode, a njihovo nema.

Savijest mi to nije mogla podnijeti i onda sam ja uključio vozilo da svaki dan dovlači vodu u ta dva sela. Halal bilo od mene svaki kombi koji smo odvezli proteklih dana za naše Kakanjce. Ovom prilikom i sam apelujem na nadležne institucije, ali i druge privrednike da pomognu mještanima do konačnog rješenja.

Dok sam ja živ, oni će imati vodu za piće – poručio je Hadrović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79