Kako Banjalučani ocjenjuju Dodikove poteze i kuda ih vodi (VIDEO)

Dok član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik sprovodi opasnu politiku na koju upozoravaju Sjedinjene Američke Države, zemlje EU, OHR, probosanski političari i opozicija u RS-u, građani Banja Luke podijeljenog su mišljenja.

S njima smo danas razgovarali o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, potezima Milorada Dodika, ali i porukama SAD-a i OHR-a kojima su poručili da pomno prate situaciju u BiH i da su spremni reagovati u slučaju kršenja Dejtonskog sporazuma.

Dok jedni smatraju da je Dodikova politika pogubna za njega lično, ali i građane Republike Srpske, drugi ga ipak podržavaju i smatraju da nastupa kao pravi političar. Jedan od naših sagovornika je i mišljenja da stranci u BiH nemaju šta tražiti te da oni ne mogu građanima govoriti kako će živjeti.

Banjalučani smatraju da je zabrinjavajuće i to što u SNSD-u ima ljudi u najužem rukovodstvu stranke koji se uopće ne slažu s Dodikom, ali ne smiju ništa javno reći. S druge strani oni radikalnu kažu “da bi bili i gori od Dodika”.

Bilo je i osoba koje nisu željele stati pred kameru jer se, kako su nam rekli, boje za svoju sigurnost zbog javnog iznošenja stavova koji ne idu u prilog vlasti u RS-u. U razgovoru s našim reporterom su kazali da je situacija gora nego 1990. godine te da najviše žale mlade ljude koji se nalaze u nezavidnom položaju i koji masovno odlaze.

S druge strane mladi na sve ovo gledaju kao politički nastup Dodika te da se čitavom pričom skreće pažnja s puno bitnijih tema kao što su nezaposlenost, kriminal, korupcija i razne afere vladajućeg režima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79