Kako bi pohapsila profesionalne lopove iz BiH, austrijska policija čekala 14 sati u zasjedi

Hapšenje tri državljanina Bosne i Hercegovine predstavlja veliki uspjeh austrijske policije jer je ovaj trojac za samo nekoliko mjeseci uspio da izvede 60 provalnih krađa i otuđi plijen vrijedan pola miliona eura, saopšteno je iz austrijske policije.

Naime, kako prenose austrijski mediji, prvo su istražioci u okolini Salzburga primijetili neuobičajen broj provala, a u jednoj noći je zabilježeno čak šest.

Ovo je za njih bio ozbiljan alarm i krenuli su da istražuju i nadziru dešavanja oko stambenih zgrada.

U jednom momentu se istraga skoncetrisala na osumnjičenog 56-godišnjaka, a njihove sumnje su potvrđene kada su ih 14 sati čekali u zasjedi i konačno uhapsili na jednom parkingu.

Iz policije kažu da je samo jedan osumnjičeni živio u Austriji, u opštini Stras im Atergau, i navodno se bavio preprodajom automobila.

Kada bi našao povoljne “mete”, on bi pozvao drugu dvojicu, koji bi namjenski zbog krađa doputovali iz Bosne i Hercegovine.

U prostoriji stana koji je iznajmljivao osumnjičeni pronađen je sofisticirani alat za provale, tamna odjeća, cipele specijalno dizajnirane za provale, te hrvatske pripejd kartice.

Kako prenose mediji, dvojica osumnjičenih, 56-godišnjak i 44-godišnjak, su priznali da su izveli između 50 i 60 provala, dok treći osumnjičeni, 33-godišnjak tvrdi da nije provaljivao sa njima, već da im je samo bio vozač. Sva trojica nalaze se u pritvoru u Velsu, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79