“Kako da vratim dug od 200.000 KM kad mi ne daju da radim. Od 40.000 KM, mi je oprošteno samo 30 posto”

Jučerašnjim protestima sarajevski ugostitelji pokazali su svoje nezadovoljstvo odlukama Vlade KS.

Dževad Topić vodi proteste a načelnik Općine Centar mu otpisao dug od 40.000 KM

Nezadovoljstvo ugositelja je u potpunosti razumljivo, jer je ova branša najviše pogođena krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Sarajevski ugosititelj Dževad Topić – Topa govorio je za Sourceportal o protestima i zahtjevima ugostitelja.

Pitali smo ga da li je istina da ima određena dugovanja iz prošlosti prema općini Centar.

Podsjetimo pojedini mediji objavili su da Topić duguje preko 200 hiljada KM, a da mu je prethodni načelnik Nedžad Ajnadžić oprostio oko 40 hiljada KM.

“Mi bi bili zadovoljni da nas sve zatvore. Da taj lockdown bude mjesec dana, da budemo svi zatvoreni. Mi bi to voljeli. I zato su jučer izašli na proteste, ne samo ugostitelji, bilo je malih privrednika te svi oni koji su ugroženi sa ovim odlukama. Tražili smo da Premijer izađe, da nam to objasni. On nije htio. Mislim da će se protesti nastaviti” – rekao je Dževad Topić

“Godinu dana smo oštečeni. Nemamo nikakve benefite. Ne daju nam da radimo, a donose nam odluke da zatvaramo a od nas ubiru pare. Moj dug je nastao kad sam bio na liječenju 4 godine. Odluka Općine glasi, da ne mogu davati podzakup. Stavio sam to na mirovanje. Općina to nije uvažila. Oni su mene tužili. Uzimali su mi svaki mjesec 1700KM. Dug je nastao oko 200.000 KM. 40.000 KM je samo kamata. Samo sam oslobođen samo 30% od kamate. Ja sam dao svoju imovinu pod hipoteku. Niko meni ništa nije oprostio, niti dao. Ajnadžić nas je stavio u jedan paket. Amko, ja Hebibi i Pejaković. Tu se ne spominju ostali, samo Amko i ja. To nije fer.” izjavio je Dževad Topić.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79