Kako direktor Jusufović komentariše konkurse: Zašto UKC Tuzla više ne priznaje djecu šehida i ratnih invalida

Redakciji Crne Hronike već nekoliko mjeseci šaljete priče koje objavljujemo, a najviše je onih sa UKC Tuzla.

Nedim Prelić na konkursu Univerzitetskog-kliničkog centra (UKC) Tuzla izabran je na radno mjesto kliničkog psihologa. On će raditi u Zavodu za psihološku i socijalnu zaštitu UKC-a Tuzla gdje je načelnica njegova supruga Nera Kravić Prelić.

Nedim Prelić na konkursu je bio prvorangirani kandidat, a komisijom koja ga je izabrala predsjedavala je Mitra Mirković-Hajdukov sa Klinike za psihijatriju UKC-a te Samira Selesković-Softić i Senada Kurtić iz Zavoda za psihološku i socijalnu zaštitu.

Crna Hronika otkriva novu malverzaciju na UKC Tuzla: Novi konkurs, novi nepotizam!

UKC Tuzla će otjerati jednu od najboljih studentica i njenog muža u inostranstvo?!

Šta kaže direktor Jusufović o navedenom konkursu?

Generalni direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović kaže da je, nakon što je vidio konačnu listu i odluku komisije, kontaktirao predsjednicu.

– Moram priznati da je i meni to palo u oči. Predsjednica komisije mi je rekla da je izabran najbolji kandidat i da ona stoji iza donesene odluke. Supruga kandidata nije bila u komisiji, jesu dva zaposlena iz Zavoda, ali tako mora biti jer za tu poziciju komisiju moraju činiti ljudi iz te struke, a njih nema mnogo – pojašnjava Jusufović.

Dodaje da komisija radi nezavisno od generalnog direktora, a da nema zakonskih akata koji bilo kome brane kandidiranje za posao.

UKC je sredinom decembra prošle godine okončao i konkurs za prijem 35 medicinskih sestara i tenhičara, a na ovom konkursu nije bilo takozvanih prioritetnih bodova, koje su do sada najčešće dobijali članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

UKC Tuzla više ne priznaje djecu šehida i ratnih vojnih invalida!

– Pravilnik za bodovanje promijenjen je nakon što je Vlada TK donijela uredbu u maju prošle godine. Po toj uredbi nema posebnog bodovanja, nego boračke porodice imaju prednost u slučaju da dva kandidata imaju isti broj bodova. Ja se lično, kao pripadnih boračke populacije, s tim ne slažem, ali UKC nije imao utjecaja na sadržaj uredbe, koje se moramo pridržavati – pojasnio je Jusufović.

On kaže da je dobio mnogo pritužbi od boračkih udruženja, ali da ništa nije moga učiniti jer je odluku donijela Vlada TK.

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

Jusufović je izjavu dao za Faktor, iako ga je portal Crna Hronika nekoliko puta pokušavao kontaktirati. Ostaje nejasno zašto je 35 novih medicinskih sestara na konkursu osvojilo maksimum bodova, kako su na usmenom ispitu postavljana pitanja koja nemaju veze sa strukom, te kako je moguće da samo jedna osoba koja dobija posao na usmenom ispitu osvaja maksimalan broj bodova.

Ispovijest sa usmenog ispita na UKC Tuzla: Kako se stavlja kateter muškarcu u erekciji?

Novi konkurs na UKC Tuzla, nova malverzacija: Stranačko upošljavanje kandidata koji je već radio?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79