Kako izgleda nekontrolirana kupovina: Britanske ulice pune bačene hrane

Scene s britanskih ulica koje su stigle jutros pokazuju kako izgleda nekontrolirana kupovina i vrijeme panike izazvane koronavirusom, pišu tamošnji mediji.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Fotografije pokvarene hrane u kantama za smeće izazvale su bijes javnosti. Cijeli paketi hljeba, sira, voća i povrća pobacani su u nemalim količinama. Zanimljivo je da se može vidjeti kako su ljudi kupovali i hamburgere, a u panici očigledno nisu razmišljali o tome kako će sve te stvari skladištiti.

U svom tekstu o onome što se događa u Engleskoj “Coventry Live” se zapitao kako je moguće da se ljudi, kada su vdjeli da su pretjerali, nisu odlučili donirati hranu kuhinjama za najugroženije dok je ona još mogla biti iskorištena.

Inače, nakon svega, britanski supermarketi nameću stroga ograničenja onoga što se može kupiti i daju prednost “ranjivim” kupcima kao odgovor na paničnu kupovinu u trenucima kada je počela pandemija prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79