Kako izgleda život u BiH: I život i hrana i higijena zavise od dobre volje građana

Život građana koji se nalaze u teškoj situaciji u BiH je već odavno prepušten građanima, humanitarnim udruženjima i pojedincima.

Pa se tako hiljade građana hrane u javnim kuhinjama, akcijama u kojima građani doniraju “Tanjir viška”, a od kraja augusta i brigu o običnoj higijeni građana preuzela je organizacija Pomozi.ba koja je otvorila prvo javno kupatilo.

Od otvorenja prvog javnog kupatila u Sarajevu do danas usluge kupatila je koristilo 111 korisnika Restorana dobre volje, ali i ostalih Sarajlija kojima je potrebna ova vrsta pomoći.

Podsjećamo, kupatilo radi tri dana sedmično, ponedjeljak, srijeda i petak, a radno vrijeme je od 11 do 16 sati.

– Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša, a za sve korisnike na raspolaganju je i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko im je potrebna nova, rekli su iz Pomozi.ba.

Inače, kupatilo se nalazi u centru Sarajeva, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9.

Objekat je uređen po najnovijim standardima i raspolaže sa četiri ženske i tri muške tuš kabine, dva toaleta, četiri mašine za pranje i sušenje veša, ogledalima, fenovima za kosu. Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed. Korisnici će dobiti termine i u datom vremenskom roku moći će iskoristiti ovu uslugu koja im uveliko olakšava život.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79