Kako je Asim Sarajlić “završio” budžet: Pogazili smo principe i stavove koje smo branili

Asim Sarajlić izjavio je nakon današnje sjednice Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za usaglašavanje Zakona o budžetu da su pozicije HDZ-a i SNSD-a bile unaprijed dogovorene i da je SDA morala gledati širu sliku.

Sarajlić, koji je u Zajedničku komisiju za usaglašavanje budžeta imenovan kao delegat Doma naroda, istakao je kako su jednoglasno donijeli zaključak da usvoje tekst budžeta za 2020. godinu u onom obliku kako ga je usvojio Dom naroda.

“Budžet se vraća u onu formu koju je Vijeće ministara poslalo Predsjedništvu. To je danas usaglašeno. Intervencije Emrića i intervencije HDZ-a su ga vratile na izvorni tekst. Populističke ideje nisu urodile plodom. SDA je u prvom krugu glasanja bila protiv, ali smo ga na kraju usvojili da bi se izbori mogli održati”, rekao je Sarajlić.

Naveo je kako su glasali za budžet da se konačno otklone sve dileme vezane za održavanje izbora.

“Puni je ucjena, puno ne nerazumijevanja… Ne možemo produbljivati krizu. Puno žešći bi napadi bili da nije usaglašen tekst”, kazao je Sarajlić i dodao da je SDA morala “poviti leđa jer s ovim budžetom se više odbija nego što se gubi.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79