Kako je BinBin prevario korisnika iz Sarajeva: “Uzeli su moje pare i onda mi blokirali aplikaciju”

Redakciji portala Crna-Hronika svakodnevno se javljaju ogorčeni i prevareni građani Bosne i Hercegovine koji su na neki način prevareni te svoju priču žele ispričati u javnost.

Naime, mladi Sarajlija (identitet poznat redakciji portala) javio nam se sa tvrdnjom kako su ga prevarili iz kompanije za iznajmljivanje romobila poznatijom kao BinBin.

Njegovu priču prenosimo u cijelosti:

“Pozdrav. Želim da sa vama podijelim neugodno iskustvo kako su me prevarili iz kompanije koja se zove BinBiN tj kompanijom koja se bavi rentanjem romobila po Sarajevu. Nažalost poznati su po tome što iste te romobile korisnici sve češće bacaju i rijeku ili u smeće.

Moja priča počinje prije par mjeseci kada sam aktiviraju ovu aplikaciju. Potrošio sam određen broj novca, a možda sam 2 puta sjeo na taj isti romobil. Oslale su mi pare na njihovom profilu neiskorištene.

(VIDEO) Mladi u Sarajevu napravili novi trend: Uništavanje tuđe imovine. Romobile bacaju gdje stignu

U međuvremenu njihovi stručnjaci su uradili update aplikacije i sa tom novom verzijom meni je zabranjen pristup navedenoj aplikaciji. Danima sam ih pokušao kontaktirati kako bi uvidjeli da su napravili grešku i da su me blokirali greškom ali uzalud.

Nakon što ih se kontaktira telefonskim putem, javlja vam se osoba koja je iz Turske te koja slabo govori bosanski jezik. Iskreno ništa ga ne razumijem a očigledno da im je to u cilju. Shvatio sam ga jednimo, da pišem email. Poslušao sam ga i napisao par emailova njihovom kontaktu za poršku ali nikada nisam dobio odgovor.

Nakon mjeseci i mjeseci koliko sam bez aplikacije koja se ne može ni izbrisati ni instalirati nova, nadležne osobe iz ove kompanije upoznate su sa tim problemom te su mi kazali da se to dešava kod velikog broja korisnika. I dalje su mi pare na računu a aplikacija blokirana. Nije bitno radi li se o 2 ili 200 maraka, važan je princip koji mjesecima varaju i lažu korisnike. Kad im se javiš, prave se budale. ” – izjavio je ogorčeni korisnik BinBin romobila.

(VIDEO) Mladić u Sarajevu baca romobile u rijeku. Kaže furka mu to

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je kompaniju BinBin za pojašnjenje.

@crnahronikainfo

Omladina u Sarajevu

♬ original sound – CRNA Hronika

Kompanija BinBin će, kao i do sada, izvršiti povrat sredstava i/ili dopunu Novčanika u BinBin aplikaciji ukoliko su sredstva nestala usljed tehničkih poteškoća.

Svjesni smo da su određene poteškoće nastale tokom proteklog mjeseca kada je nadograđena aplikacija. Obzirom da se radi o velikom broju korisnika (preko 50.000 samo u gradu Sarajevu, te oko 100.000 u cijeloj Bosni i Hercegovini), naglašavamo da proces povrata sredstava još uvijek traje te da obrađujemo zahtjeve na pojedinačnom osnovu kako niti jedan korisnik ne bi ostao bez uplaćenog iznosa.

Molimo sve korisnike koji su tokom navedenog tranzicijskog procesa nadogradnje sistema i aplikacije uočili bilo kakvu promjenu na stanju svog Novčanika da nam se obrate na sljedeće načine: Kroz svoj profil u aplikaciji pri dnu stranice postoji opcija “Pomoć”/”Kontaktirajte nas”/”Žalba” gdje se može iznijeti pritužba. Svaka žalba se ponaosob obrađuje te će se svaki korisnik kontaktirati u najkraćem roku. Ukoliko nakon par dana ne dobiju odgovor molimo korisnike da se obrate na broj telefona: 070 330 080 ili 033 489 855.

Naša kompanija je tokom proteklih godinu dana poslovanja postala jedan od servisa građana našeg divnog grada. Iako smo u ovom relativno kratkom periodu uspjeli da se dokažemo kroz sve prednosti urbane mobilnosti kao primjer servisa koji ubrzava i olakšava prijevoz građana, postoje još određeni detalji koje se neumorno i danonoćno trudimo da ispravimo i poboljšamo. S tim u vezi molimo i sve savjesne korisnike i građane da nam pomognu u procesu kako bismo imali moderan i besprijekoran model prijevoza kakav i dolikuje evropskim gradovima, što Sarajevo i jeste.

(FOTO) Sarajlija blokirao diplomatu zbog bahatog parkiranja: “Postavio 10 romobila da ne može izaći”

Apel se odnosi prvenstveno na obzirno i pravilno parkiranje elektičnih romobila BinBin kako ne bismo ni u kom slučaju ometali saobraćaj i pješake, te na prijavljivanje svake vrste nedoličnog ophođenja prema vozilima koja nam u konačnici svima služe. Uz navedeno, molimo korisnike za određenu dozu strpljenja prilikom eventualnih pogrešaka sistema koje su, obzirom na broj korisnika i vožnji, zaista u malom broju.

Još jednom napominjemo da mi ispred kompanije BinBin vodimo računa o svakom našem korisniku, obeštetimo svakog korisnika koji prijavi određeni problem sa radom naše aplikacije. Cilj nam je da što veći broj naših građana pređe na alternativna prijevozna sredstva koja ne zagađuju okoliš i zrak, a ujedno smanjuju saobraćajnu gužvu, buku i rješavaju problem nedostatka parking mjesta.

Napominjemo još i to da ne tolerišemo bilo kakvu vrstu vandalizma nad električnim romobilima naše firme, isti osuđujemo i prijavljujemo nadležnim organima koji u konačnici pronađu i procesuiraju počinioce.

(VIDEO) Oglasio se BinBin nakon što je Kemal bacio njihov romobil u rijeku

Nedopustivo je da u jednom modernom društvu osobe bilo kojeg uzrasta zavedeni bilo kakvim suvislim trendovima i pobudama iskaljuju bijes na bilo čemu što je privatna svojina i što je na usluzi velikom broju naših sugrađana. Pojedinci koji su se do sada nesuvislo ophodili prema vozilima BinBin su pronađeni te su u konačnici isplatili načinjenu štetu uz pokajanje i izvinjenje. Vjerujemo da ćemo kao zajednica uskoro stati u kraj takvom nedoličnom ponašanju.

Hvala svima i vozimo se i dalje. Bilo kuda BinBin svuda!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79