Kako je bivši načelnik Breze pojeo puteve i poticaj za stanovništvo: “Računi za ćevape, pečenje, pive”

Bivši načelnik Breze, Munib Zaimović (SBB BiH) trošio je budžetski novac kako je stigao, kako je znao i umio.

Aktualni načelnik Breze i najmlađi načelnik u FBiH, Vedad Jusić na svom Facebook profilu objavio je račune koje su morali platiti građani iz budžeta ove opštine. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Iz rubrike: DA SE NE ZABORAVI
POJELI SE PUTEVI, POPIO SE POTICAJ!!!

“Na fotografijama u ovom postu možete vidjeti račune koji pokazuju u koje svrhe se trošio budžetski novac u 2020. godini, godini obilježenoj pandemijom i finansijskom krizom. Nažalost, to je samo mali dio onoga s čim će se javnost upoznati u narednim danima i mjesecima. Neka mu je na čast i sramotu preko 100 hiljada KM duga za poljoprivredni poticaj, 800 hiljada KM namjenskih sredstava za infrastrukturu i cjelokupni dug koji je ostavio iza sebe. Neka mu je na čast i sramotu svaka čašica vina i rakije, a pila se u toku radnog vremena, izvan radnog vremena u večernjim satima i danima vikenda, praznika, pilo se i jelo širom Bosne i Hercegovine od budžetskog novca! I zbog toga je zaslužio stub srama! Narod treba i mora znati gdje su se trošili budžetski novci! Jela se jagnjetina, teletina, pastrmka, lignje na žaru, pila se rakija viljamovka, skupa vina i piva, kupovale se košulje, parfemi i naušnice, sve od budžetskog novca! Da nam se više nikad ne ponovi!!!” – napisao je aktualni načelnik Breze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79