Smeeker team su varalice: Kako je Bosanac prevaren preko interneta za lažnu dojavu o namještenoj utakmici (FOTO)

Redakciji portala Crna Hronika javio se jedan stanovnika Viteza iz Bosne i Hercegovine.

Naime, on se požalio kako je preko interneta prevaren za gotovo 300 KM.

Na Instagramu je vidio reklamu za dojave, popularni naziv za namještenu utakmicu, te uvidio priliku za finansijsku korist.

Javio se osobi koja se predstavlja kao Smeeker Team i dogovorio posao. Dogovor je bio da se 40 eura uplati prije početka utakmice, a ostatak od 160 eura nakon isplaćenog listića u kladionici.

Ovaj Vitežanin je uvidio priliku, pa je na koeficijent od 16.00 uplatio 100 KM i 42 eura. Ukupni ulog za navedeni posao bio je gotovo 300 KM, a potencijalni dobitak i plus koji bi mogao ostvariti ovaj igrač bio je više od 2500 KM.

Navedena ,,dojava” pokazala se lažnom, susret nije završen kao što stoji u opkladi, a navedeni dojavljač je našeg sugovornika blokirao na društvenim mrežama.

Na ovaj način Vitežanin je u kladionici potrošio oko 180 KM, a osobi sa Instagrama uplatio dodatnih 40 eura.

Kontaktirali smo i Instagram profil “Šmeker_team” kako bi saznali informacije o navedenom slučaju, ali do objavljivanja članka odgovor nismo dobili.

Navedenu Instagram stranicu na svojim društvenim mrežama reklamiraju i poznate osobe, poput pjevačice Sandre Afrike ili rijaliti učesnice Ive Grgurić.

Ko je učinio veći prekršaj, osoba koja je pomislila da preko interneta prodaje dojave o utakmicama, osoba koja je odlučila platiti za informaciju o dojavi sa neke utakmice ili poznata osoba koja reklamira stranicu koja plasira dojave o utakmicama?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79