Kako je Danilo Cicović završio u Miljacki

Saslušanjem svjedoka Tužilaštva Nedima Mehremića, sarajevskog policajca, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje u predmetu “Volan”.

Mehremić je rekao da su vozila završavala u napuštenim garažama u Jahorinskom potoku, na putu Pale – Prača, i da su na neka, u saradnji sa SIPA-om, ugradili GPRS kako bi pratili kretanje vozila.

Tako su upratili i kretanje Škode Superb, koju su svakodnevno vozili na Palama i koristili kao “borbenjak” za otuđenje vozila u Sarajevu.

Prilikom zasjede na parkingu ”Binga” na Alipašinom Polju svjedok je na mjestu suvozača vidio Marka Šuku, dok je vozio Srećko Trifković, piše Avaz.

– Umalo me nisu likvidirali i pobjegli su – prisjetio se svjedok.

Pojasnio je da je vozilo pronađeno i da im se prilikom obavljanja uviđaja približio Audi, u kojem je bio čovjek s naočalima.

– Pitao sam kolege iz RS: “Ko je ovaj što gleda”, na šta su oni kazali. “To im je šef Miroslav Škobo” – otkriva svjedok.

Mehremić je tokom opširnog svjedočenja kazao da su neka vozila završavala na autootpadu Miroslava Čepe u zapadnoj Hercegovini.

– Sjećam se da je policija zaustavila ukradeni Golf 4. Pitali su kuda idu, oni su kazali kod Čepe. Kazali su im: ”Dajte kasetofon i hajte” – kaže svjedok.

Prisjetio se i propale krađe Golfa 6 na Bistriku, jer su vlasnici pucali na Marka Trifkovića i Danila Cicovića.

– Cicović je tada pao u Miljacku, slomio se… Znam da su poslije organizirali njegovo izvlačenje – rekao je Mehremić.

Mehremić je naveo da je često vršen i otkup vozila, koji su vršili Dalibor Vasković, Goran Pržulj, Miroslav Samardžić, izvjesni Ado, Mirsad Brkić Miki i izvjesni Jasmin Stonoga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79