Kako je država Katar poslala avion po svoje povrijeđene građanine u BiH

U skladu sa Hipokratovom ili da budemo ipak precizniji, Ženevskom zakletvom, ljekari i tehničari UKC RS svakoga dana svoj život stavljaju u službu humanosti i kada je u pitanju bolesnik ne gledaju ni u njegovu vjeru, nacionalnost, rasu, političku ili klasnu pripadnost.

Da je sve tako potvrdio je i odnos naših ljekara i medicinskih tehničara kada su u UKC RS dovezeni povrijeđeni državljanin Katara i jedna od njegovih žena.

Prema nezvaničnim informacijama Srpskainfo, Katarani su bili u vozilu i na području Mrkonjić Grada imali udes.

Tokom boravka u UKC RS Kataranin i njegova supruga bili su smješteni u istoj prostoriji, kako bi im boravak bio što ugodniji, a naši medicinski radnici svjedočili su u nekoliko navrata komičnim situacijama.

Kako za Srpskainfo otkriva naš odlično obaviješteni sagovornik, telefon je često zvonio, a pozivi su bili iz Ambasade Države Katar, kako glasi i njen zvaničan naziv.

U jednom od poziva zatraženo je da razmjestimo dvoje pacijenata, a objašnjeno nam je da su to tražila djeca Kataranina koji je bio povrijeđen. Kada smo pitali zbog čega, odgovor nas je nasmijao – prisjetio se naš sagovornik iz UKC RS.

Djeca su objasnila kako žena s kojom je boravio pacijent iz Katara u UKC ustvari loše utiče na njega.

Naravno da su se naši zdravstveni radnici odlučili da zbog opšteg zdravstvenog stanja ne poslušaju ove komične zahtjeve članova porodice koje je prenijela ambasada, a što se na kraju ispostavilo dobrom odlukom, jer je nekoliko časova kasnije uslijedio i novi telefonski poziv.

– Dobar dan, Ambasada Države Katar, želim da vas obavijestim da su djeca našeg državljanina, ipak, promijenila raniju odluku da se supružnici razdvoje u posebne prostorije – saopštio je službenik ambasade narednog dana.

Sagovornik Srpskainfo otkriva da je muškarac bio pravi izvor pozitivne energije, iako su mu malo zamjerili što nije razgovarao sa ljepšim polom, ali s obzirom da je iz Katara i da su tamo za nas, ipak, drugačiji običaji, niko se nije pretjerano obazirao na to.

Tako je jedne prilike, kako priča naš sagovornik, Kataranin bio odličnog raspoloženja, pa je našim medicinarima ispričao da je kupio kuću kod Travnika, gdje boravi sa svojim ženama i djecom tokom ljetnih praznika.

– Kako je divna ova vaša zemlja, pa ja u svom dvorištu imam plodove koji rastu i koje jedem – oduševljeno je pričao Kataranin, komentarišući kako zbog klimatskih uslova u njegovoj domovini to nije moguće.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79