Kako je funkcionirala seks-mafija: Prostitutkama davali nadimke, otkriveni i sveska s tarifama i 176 telefona

Članovi grupe koji su lišeni slobode zbog sumnje da su se bavili prostitucijom u Srbiji i BiH, njih 22, sebi i angažiranim ženama davali su nadimke kako ne bi bili otkriveni, a zatim su svoje usluge oglašavali sredstvima javnog informiranja!

Organizatori grupe se sumnjiče da su organizirali i fizičko osiguranje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, a kontrolirali su, također, dolaske njihovih klijenata. Zatim su, kako se sumnja, novac prikupljen od obavljenog “posla” dijelili među sobom u skladu sa zadacima koje su obavljali.

Uloga policajca koji se našao među uhapšenima bila je da kontinuirano prikuplja podatke o određenim osobama i vozilima i na taj način omogući kriminalnoj grupi da nesmetano posluje.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Također, pronađeni su i privremeno oduzeti manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79