Kako je govorio Ibro Berilo: Na selu sve možete, samo ne smijete biti lopov

Kako je govorio Ibro Berilo: Na selu sve možete, samo ne smijete biti lopov


Ibro Berilo je osumnjičen da je na poklon dobijao apartmane, a zauzvrat je pogodovao investitorima kako bi gradili zgrade na državnom zemljištu.

Iz Tužilaštva KS su rekli da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pored Berila i supruge Saime, osumnjičeni su i općinska službenica Nađa Milišić, Nermin Demirović (bivši direktor Sarajevo šume), Adis Mulaosmanović (vlasnik firme Lok-pil d.o.o) i njegova sestra Edina Džigal.

Berilo se trenutno nalazi na KCUS-u zbog povišenog šećera. Pripadnici MUP-a KS čekaju nalaz ljekara kako bi ga uhapsili.

Zanimljivo, 2016. godine, kandidat SBB-a i SDA za načelnika Općine Trnovo bio je Ibro Berilo. Za Dnevni avaz je dao intervju u kojem je rekao da se na selu jedino ne smije biti lopov.

Danas, 2024. godine se Berilo sumnjiči da je zloupotrebljavajući položaj primao poklone kako bi na državnom zemljištu investitori gradili svoje objekte.

“Maksimalno se dajem u svakom poslu, samo se tako može i uspjeti. Rođen sam na selu, gdje sve možete, samo ne smijete biti lopov. Kad vas jednom obilježe, za čitav život ostajete lopov. Sve što sam stekao svojim radom, upisano je na mene i moju suprugu. Zahvalan sam Allahu, dž. š., što je meni, od toliko ljudi iz Trnova, omogućio da budem na čelu ove općine”, govorio je 2016. godine Berilo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija