Kako je HRT ministra koji dolazi u Sarajevo nazvao “James Bond”

Hrvatska radio televizija je u večerašnjem Dnevniku emitirala prilog o tamošnjem ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu i njegovoj dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

U sredini priloga ispod Radmana, koji je davao izjavu, pojavilo se ime Daniela Craiga, odnosno Jamesa Bonda. Radman kao James Bond potrajao je tek nekoliko sekundi, a onda je potpis s ekrana HRT-a uklonjen.

Grlić Radman u posjeti BiH: Položaj Hrvata bitan za stabilnost ove zemlje

Izjava Gordana Grlića Radmana je dalje emitirana bez potpisa.

Inače, Grlić Radman je danas posjetio Križančevo selo kod Viteza i Franjevački samostan sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori.

U srijedu ujutro u Sarajevu je planiran sastanak sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a zatim će Grlić Radman razgovarati s provincijalom Bosne Srebrne fra Jozom Marinčićem i kardinalom Vinkom Puljićem.

U srijedu poslijepodne hrvatski ministar vanjskih poslova u Mostaru će se sastat s gradonačelnikom Mariom Kordićem, a zatim slijede odvojeni sastanci s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim Petarom Palićem i provincijalom hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije i predstojnikom unije franjevačkih provincijala Evrope fra Miljenkom Štekom piše RadioSarajevo.

  (FOTO) Kamiondžiju iz BiH udario pijan šofer iz Srbije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79