Kako je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale?

 

Aleksandar Macan, koji se sumnjiči za likvidaciju dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, jučer je došetao do zgrade Kantonalnog tužilaštva u centru Sarajeva i predao se prema raspisanoj potjernici.

Kako je uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u BiH, a da ga ne privede nijedna policijska agencija?

Iako su postojale informacije da je pobjegao u Španiju, teško je pretpostaviti da bi uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u Bosnu i Hercegovinu, a da ga ne privede nijedna policijska agencija na osnovu Interpolove crvene potjernice.

Ono što zvuči realnije jeste da se Macan u posljednje vrijeme krio u Srbiji te da je ilegalno prešao u BiH, doputovao do Sarajeva i predao se u pratnji advokata. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale.

 

Ko je Aleksandar Macan: Mjesecima bježao od policije dok mu supruga mu radi u MUP-u RS

Macan se krio duže od mjesec, a onda se jučer odlučio predati. Pitanje koje se može postaviti glasi da li Macan možda zna nešto više u ovom trenutku što bi ga moglo osloboditi odgovornosti za likvidaciju policajaca pa je odlučio sarađivati?

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji je također pobjegao od bh. pravosuđa u augustu ove godine i za kojeg se pretpostavlja da se krije istočno od rijeke Drine piše Klix.

Inače, supruga Aleksandara Macana, a kćerka Milomira Savčića je uposlenica Policijske uprave Pale.

 

Ko je Aleksandar Macan: Mjesecima bježao od policije dok mu supruga mu radi u MUP-u RS

 

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se policiji u pratnji advokata Duška Tomića iz Bijeljine.

Tomić je za portal “Avaza” izjavio da je Macan iz Španije, preko Njemačke i Srbije došao u Bijeljinu.

– Imali smo danas izjašnjenje o pritvoru. Nismo se protivili iako je bilo elemenata jer se sam predao. Rekli smo neka se malo odmori i zbog bezbjedonosnih razloga jer ovo nije mala stvar. Faktički mi stavljamo tačku na ovaj mučan događaj koji je opteretio, državu, entitet, kanton i grad Sarajevo. Ovo će biti završena priča-kaže Tomić.

Tomić dodaje da su u Bijeljini posjetili Macanovu porodicu, suprugu, majku, oca i punicu.

– Cijela njegova porodica je jednoglasna da on ispriča priču i rekli su da nema smisla ovo sve vući jer je ovo sve prvo opteretilo njegovu porodicu. Za posljednjih deset godina nije bilo mučnijeg događaja- kaže Tomić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79