Kako je Mirjana uspjela preživjeti mjesec dana u šumi?

Lovac Ljubiša Bogićević iz Prnjavora pronašao je Mirjanu Vidaković, ženu koja je nestala prije nešto manje od mjesec dana, rekao je za televiziju N1 Ranko Tepšić, sekretar u Lovačkom društvu Borik Prnjavor.

Tepšić je objasnio kako se taj dan, odnosno 20. oktobra 2019, održavao lov divlje svinje na tom predjelu te da je jedan lovac iz grupe lovaca, odnosno Ljubiša Bogićević, naišao na Mirjanu Vidaković.

“Kad je uočio tu gospođu, kontaktirao je predsjednika sekcije Štrpca koji je pozvao policiju nakon čega su došli na teren da vide o čemu se radi i nastupilo je izvlačenje žene iz teškog i neprohodnog terena. Tu je učestvovalo desetak ljudi kako bi joj se što prije pomoglo. Na lice mjesta je došla hitna pomoć koja ju je odvezla na liječenje”, ispričao nam je Tepšić.

Na pitanje u kakvom je stanju Vidaković bila, kazao je da je lovac Bogićević razgovarao s njom, kao i ostali lovci nakon njega, te im je rekla da je bila na istom mjestu mjesec dana, da se znala predstaviti, reći svoj datum rođenja.

“Prisebna je bila”, kazao je te dodao kako je bila preslaba i da nije mogla hodati. Šta je Vidaković jela u tih mjesec dana, Bogićević kaže:

“Izjavila je da je jela šipke i pila vodu koja se nalazila u baricama”, naveo je sekretar u Lovačkom društvu Borik Prnjavor za N1.

Na pitanje kakav je taj teren bio na kojem se Vidaković nalazila Tepšić je rekao da za nekoga ko je bez snage, teško da bi se mogao probiti, jer je to veliko grmlje, crni trn i visoki grmovi, kako je naglasio. Lovac Ljubiša Bogićević se oglasio na svome Facebook profilu u vezi sa ovim slučajem te napisao:

“Još jedan humani gest me zadesio. U lovu sam pronašao živu Mirjanu iz Ljupljanice nakon potrage od mjesec dana u zapuštenim ribnjacima u Prnjavoru sa mojim kolegama iz sekcija Štrpca i Mravice”, napisao je Ljubiša.

Mirjana Vidaković, rođena 1976. godine iz Dervente, pronađena je 20. oktobra 2019. godine u popodnevnim satima u mjestu Štrpci, opština Prnjavor, čiji nestanak je prijavljen 23. septembra 2019. godine.

Ona je pronađena živa, lošeg zdravstvenog stanja, te je iz Doma zdravlja Prnjavor prevezena na UKC Banjaluka. Dalji rad je u toku, kazala je za N1 portparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Podsjećamo, Vidaković se veže za samoubistvo 54-godišnjeg Mire Bojanića. Bojanić je samoubistvo izvršio vješanjem u svom porodičnom domaćinstvu u Donjoj Lupljanici, nadomak Dervente, u jeku opsežne potrage za njegovom kumom Mirjanom Vidaković (43), čije je nestanak policiji lično on prijavio, dvanaesti dan nakon što je, 11. septembra, poslednji put viđena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79