Kako je Mirnes Hasanović očitao lekciju nacionalistima: U genocidu mu ubijen otac, on jučer spasio život komšinici Milici Simić

Veliki požar izbio je jučer oko 14 sati u srebreničkom naselju Panađurište. U jednom od stanova ostala je zarobljena nepokretna starica Milica Simić na osmom spratu.

Onda se pojavio vatrogasac Mirnes Hasanović, koji nije bio na dužnosti sa još nekoliko komšija i nogama su razvalili vrata te, riskirajući svoje živote, ušli u stan i spasili staricu od vatrene stihije.

Kontaktirali smo i Mirnesa Hasanovića, koji nam se zahvalio na interesiranju ali skormno poručio da on ne želi davati nikakave izjave za medije.

Mi od njegovih prijatelja saznajemo da je Mirnesov otac ubijen u genocidu u Srebrenici.

– On živi u toj zgradi. Iz Srebrenice je, ne znam koje je godište ali znam da je izgubio oca u genocidu 1995. godine – kazao nam ej jedan od Mirnesovih prijatelja.

Tako je ovaj skromni mladić, očitao lekciju svim nacionalistima i divljačkim hordama fašističke provenijencije u zemljama bivše zajedničke države, prenosi Avaz.

Mirnes Hasanović je heroj koji je spasio nepokretnu staricu iz požara u Srebrenici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79