Kako je moguće da Gradačac ima više noćenja od Tuzle?

Vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Admir Čavalić postavio je pitanje o turističkoj djelatnosti u Tuzli. Njegovo pitanje prenosimo u cijelosti:

-Da li je tačno da je Gradačac u prethodnoj, dakle 2020. godini, imao veći broj registrovanih turističkih noćenja od Grada Tuzla i da li znamo razloge zašto je to tako. Ovo pitanje postavljam na bazi onformacije o stanju tirističko-ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini koju je izdalo Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK u junu mjesecu.

U okviru date informacije se navodi da je 46, 12 odsto noćenja na području TK je ostvareno u Gradačcu, a tek 37,38 odsto u Tuzli. Zanima me od Turističke zajednice Grada Tuzla da li je ova informacija tačna, da li kantonalno ministarstvo daje prave informacije i da li je zaista Gradačac ispred Tuzle po pitanju turističkih noćenja – pitanje je Admira Čavalića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79