Kako je moguće da je cijena goriva u Sarajevu, Tuzli i Mostaru tako velika?

I dok nove vlasti na državnoj razini niti ne razmišljaju o mogućem ograničavanju rasta cijena goriva, ili bar ukidanju akcize na gorivo, kako bi građanima koji su ih doveli na vlast makar malo olakšali tešku ekonomsku situaciju, cijene goriva na benzinskim stanicama ponovno divljaju.

Ljudski.ba ovoga jutra istražio je kakvo je stanje na benzinskim stanicama u tri bh. grada Sarajevu, Tuzli i Mostaru i uvjerio se u apsolutne manipulacije i ekstraprofit koji ostvaruju pojedini vlasnici benzinskih stanica u našoj zemlji.

Pa smo tako došli do činjenica da je razlika u litri Super 95 goriva na pojedinim pumpama iznosi čak 80 feninga, što je dovoljan alarm za nadležne inspekcijske organe.

Što se pak cijena dizelskog i benzinskog goriva na benzinskim stanicama u Sarajevu tiče, ovo su najsvježije informacije.

Ukoliko ovakvo stanje potraje, za očekivati je nova poskupljenja osnovnih životnih namirnica i novi atak na novčanike ionako siromašnih građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79