Kako je Mujo Stonoga, koji je iznudio 5.000 maraka

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su u centru Sarajeva izveli akciju „BIC“ i lišili slobode Mustafu Halimanovića (56) zbog iznude. Halimanović zvani Pukovnik Mujo Stonoga ranije je lišavan slobode nekoliko puta.

Halimanović je danas predat u Tužilaštvo KS.

Prijetnje

Specijalci FUP-a uhvatili su ga jučer u prije podne na klupi prekoputa BBI centra u trenutku kada je od žrtve uzeo novac. Od oštećenog je iznudio 5.000 KM, prethodno mu prijeteći da će ga likvidirati kao i njegovu porodicu, piše Avaz.

Prilikom lišenja slobode i pretresa Halimanovića policajci su pronašli 5.000 KM, vatreno oružje, municiju, mobitel i SIM kartice, te druge predmete koji se dovode u vezu s iznudom. Halimanović će biti saslušan u prostorijama Federalne uprave policije te će biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pukovnik Mujo Stonoga je ratni vojni invalid, koji je često punio stupce crne hronike. Bio je i u akciji “Piz” u decembru 2015. godine u kojoj je oduzeta droga u vrijednosti od 200.000 KM.

Pomoć s estrade

Policija je tada kod Halimanovića pronašla i oduzela 3,5 kilograma amfetamina i 1,65 kilograma hašiša. Halimanovićev džip je zapaljen u februaru 2003. godine na Breki.

U maju 2018. godine javno je govorio kako je ogorčen na vlast koja mu nije htjela pomoći te je zahvaljivao poznatim ličnostima s estrade koje su mu, kako je tada govorio, izlazile u susret.

Opljačkana rodica?

Halimanović je u junu 2018. godine molio javnost za pomoć kako bi se rasvijetlio slučaj razbojništva od 28. marta 2016. u mjestu Donja Radava kod Sarajeva nad djevojčicom Z. B., kćerkom njegove rodice M. B. Djevojčica je prilikom pljačke lakše povrijeđena. Halimanović je tada rekao da je poznati sarajevski ugostitelj i menadžer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79