Kako je pao sudija u Banjaluci: Simulirali mu predaju 1.000 eura

Sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojša Pejović uhapšen je jutros u akciji kodnog naziva „Barka“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina utjecajem.

Akciju su sproveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Kako saznaje portal „Avaza“, Pejović je pao prilikom simulirane primopredaje novca. Pejović je, naime, od jedne osobe uzeo označene novčanice. Radi se o 1.000 eura. On je uhapšen u jednom banjalučkom restoranu.

Luka Miladinović, portparol SIPA-e, kazao je za portal „Avaza“ da je akcija sprovedena po nalogu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske te da je uhapšena jedna osoba.

Prilikom primopredaje novca: SIPA uhapsila sudiju Osnovnog suda u Banja Luci

– Uhapšen je sudija Osnovnog suda u Banja Luci, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina utjecajem – rekao je Miladinović.

Pejović je nakon hapšenja sproveden na krim obradu. Zanimljivo je ranije bio predsjednik Odjeljenja za radne sporove u banjalučkom sudu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79