Kako je policija za dvije minute locirala automobil u kojem je bio Nedžad Čaušević: Istočno Sarajevo pokriva 180 kamera

Šehovac kaže da Istočno Sarajevo već četiri mjeseca pokriva 180 kamera koje se nalaze na 102 lokacije

Zahvaljujući videonadzoru i dobroj saradnji sa MUP-om KS-a, policija u Istočnom Sarajevu je za dvije minute locirala automobil u kojem se nalazio Nedžad Čaušević, koji je 5. novembra pucajući iz automatske puške likvidirao Sanelu Trstenu, sa kojom je, nakon dugogodišnje veze, prekinuo nekoliko dana prije tragedije.

Otkrivamo nove detalje: Policija ima dvije verzije likvidacije Sanele Trstene

Prema riječima Branimira Šehovca, načelnika PU Istočno Sarajevo, upravo uz pomoć sistema videonadzora utvrđen je tačan pravac kretanja izvršioca ovog krivičnog djela.

– Efikasnom akcijom policije blokirali smo to područje. Osumnjičeni je bio okružen, a vjerovatno i sam svjestan da je u neizlaznoj situaciji i nemogućnosti da se izvuče iz svega, počinio je suicid, rekao je za TV1 i Oslobođenje Šehovac.

Otac likvidirane Sanele: Da sam znao, ja bih njemu presudio prije!

Istakao je da Istočno Sarajevo već četiri mjeseca pokriva 180 kamera koje se nalaze na 102 lokacije.

– U ovaj sistem integrisane su i kamere na području opština Han-Pijesak i Rogatica. Na području Policijske uprave ukupno imamo integrisano 213 kamera koje služe za videonadzor, a sve u cilju stvaranja bezbjednog okruženja.

Uz pomoć videonadzora riješeno je i nekoliko krivičnih djela počinjenih na području MUP-a KS-a, a bilo je i slučajeva da je policija uz pomoć videonadzora pronašla vozila za kojima je raspisana potraga.

Hronologija užasa: Zašto je Nedžad likvidirao Sanelu pa presudio sebi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79