Kako je Šarović vidio sastanak Dodika i Escobara: Veliki Baja u strahu od sankcija postao…

Kako je Šarović vidio sastanak Dodika i Escobara: Veliki Baja u strahu od sankcija postao…


Predsjednik SDS Mirko Šarović je prokomentarisao današnji sastanak člana Predsjedništva Milorada Dodika sa amjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Escobarom rekavši kako je ovo još jedna potvrda Dodikove višestruke igre.

– Očekivana dvoličnost od nekoga ko godinama jednu priču priča narodu Republike Srpske, a potpuno drugu na sastancima sa međunarodnim predstavnicima. Očekivana dvoličnost od nekoga ko je navikao da se iz “velikog Baje” u strahu od sankcija, po potrebi pretvara u malog, poniznog izvršioca koji pristaje na sve što se od njega traži, a što smo vidjeli mnogo puta do sada, rekao je Mirko Šarović.

Dodao je da je Dodik demantovao vlastite izjave da opozicija traži sankcije međunarodne zajednice.

– Imamo situaciju da, iako je proteklih dana optuživao druge da zagovaraju sankcije međunarodne zajednice, upravo Dodik se u razgovoru sa Escobarom založio za sankcije prema svima onima koji ugrožavaju mir?!, istakao je Šarović.

Šaroviću nije jasno gdje je nestala priča o vraćanju nadležnosti i kako to da je u prvom planu razgovora bilo očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

– Zar to nije trebalo biti na stolu? Kako to da će Dodik sačuvati mir ako nam danima priča o “odlučnim” jednostranim odlukama koje, svi znamo, druga strana nikako neće mirno prihvatiti niti na to pristati, po cijenu sukoba?! I ko onda ovdje zvecka oružjem?, upitao je Šarović.

On je rekao da smo pravu istinu o sastanku Dodika i Essobara saznali iz zvanične Escobarove izjave, prenosi Srpskainfo.

– Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, rekao je danas Gabriel Escobar.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija