Kako je Trump za 3 dana izašao iz bolnice? Jedini na svijetu koji je primio “trostruku terapiju”

Donald Trump je izašao iz bolnice i poručuje Amerikancima da se nikad bolje nije osjećao i da ne treba da se plaše jer “imaju najbolju medicinsku opremu, najbolje lijekove, sve nedavno razvijeno”.

Međutim, istina je da je Tramp prvi i zasad jedini čovek koji je dobio specijalnu terapiju za Covid.

Naime, prije nego što je hospitalizovan, Tramp je primio eksperimentalni koktel antitijela kompanije Regeneron, koji je pokazao obećavajuće rezultate kad je testiran na 275 pacijenata. Međutim, terapija još nije dobila dozvolu američke Uprave za hranu i lijekove (Food and Drug Administration), piše CNN.

Osim toga, Tramp je dobio čuveni remdesivir i deksametazon, koji je tek nedavno odobren za liječenje koronavirusa.

-Predsjednik je jedini pacijent na planeti koji je dobio ovu kombinaciju lijekova, kaže dr. Džonatan Rajner, profesor s Univerziteta Džordž Vašington.

Što se tiče remdesivira, klinička istraživanja pokazala su da nakon pet dana upotrebe nekim pacijentima donosi oporavak. Ipak Trampa su pustili iz bolnice poslije samo tri dana.

Za deksametazon, jeftin i rasprostranjen kortikosteroid, ispostavilo se da može da smanji upalu, ali slabi imuni sistem i ne preporučuje se za Covid pacijente dok nisu stabilni.

-Neki pacijenti koji su se oporavljali od deksametazona, ipak su umirali mjesec dana kasnije. Iz ispitivanja znamo da taj lijek smanjuje smrtnost, ali i pacijenti na kojima je testiran imali su oko 23 odsto smrtnosti u 28 dana. Jedini zaključak koji se nameće je da su predsjednikovi ljekari mislili da je on u smrtnoj opasnosti kad su odlučili da mu daju ovu trostruku terapiju, kaže Rajner.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79